Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БТВ - Нинова като доброволец в Окръжна болница

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БТВ - Нинова като доброволец в Окръжна болница
Коментари Харесай

Нинова: Виждах как хора умират в Ковид отделението, а предишния ден бях с тях

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър БТВ - Нинова като доброволец в Окръжна болница - София

Корнелия Нинова описа в предаването " Лице в лице " по БТВ какво е претърпяла като болна и като доброволец в Ковид поделение в София:

" Бях болна от Ковид, бях в болница, видях доста изтощените лекари и медицински сестри, санитари и взех решение, че когато изляза, ще оказа помощ с каквото мога. За да си доброволец, се подписват един куп документи. Минава се през инструктаж.

Правя каквото ми наредят лекарите и медицинските сестри, чистим пространствата, носим храната, раздаваме я на болните, преобличаме ги, оказваме помощ да се хранят. Чистим леглата, изнасят се отпъдъци. Физически не е тежко, само че емоционално-психологическият миг е сложен. Не мога още да преживея гибелта на хора, които видях да умират там. Два три дни под ред умираха хора, с които предходния ден съм била, пособия съм им, преобличала съм ги - това не мога да преживея, другояче физически се работи обикновено. 

На тези, които мислят, че е пиар акция моето, бих споделила - заповядайте, има задоволително работа за всички, единствено един ден, не повече. И като видите очите на страдащите, ще си измененията мнението. Аз видях трите страни на Ковид-кризата. Бях болна, при мен беше мъчно, задушавах се, имах болки, тресчица. Сега съм в екип на страната на тези, които се грижим за болните. И съм ръководител на парламентарна група, където взимаме решенията " - показа още соцлидерката.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР